Paralympics.org

Uitkijken naar de Paralympics: De Atleten

Wat waren de Olympische Spelen in Parijs een groot succes voor al onze atleten. Blijkbaar hadden ze met Team Belgium de hoogste oogst aan medailles ooit, en dan met de grootste delegatie in al die jaren.
Vele mooie momenten gezien op tv, en veel gelezen en gezien op sociale media. Top-sport zit dus heel hard ingebakken in de Belgische sportwereld.

Paralympics

Nu is het uitkijken naar de Paralympische Spelen. Die vinden een paar weken plaats na de Olympische Spelen. En natuurlijk in dezelfde stad, de romantische lichtstad Parijs…
Iedereen zag dat de Olympische ringen op de Eiffeltoren hingen, maar wisten jullie dat het logo van de Paralympics op de ‘Arc de Triomphe’ hingen? (Foto)


ⒸGlenn Gervot/Getty Images – www.paralympic.org

Wat een team…

Ik wil graag verschillende berichten plaatsen over de Paralympics, maar om te beginnen wil ik graag wat meer vertellen over (sommige) atleten die ik al eens ontmoet of hun verhaal beter ken in de kijker te zetten. Heb het dan enkel over ‘Belgian Paralympic Team’…

Als ik voor Corona nog soms zwom met Greg (dat is de ligatrainer voor zwemmen van team Belgium) heb ik de kans gehad om met een paar van dat team te mogen trainen. Al wist ik toen op dat moment niet echt wie ze waren, maar nu na enkele jaren het te volgen was er toch een en al duidelijk. Neem nu bijvoorbeeld Sam hij is een zwemmer met een beenprothese. Toen ik nog trainde bij Greg was hij nog te jong, maar in de jaren heeft hij alles gegeven, en haalde hij doel bij doel, om zo tot het hoogste niveau te gaan, en zicht uiteindelijk te plaatsen voor de Paralympics. In 2019 heb ik met hem nog een BK gezwommen. Nu doet hij echt mee op wereld niveau.

Cycling team

Dan is er nog een zwemmer die ik in die tijd ontmoet had, en dat was Jarno. Hem leerde ik kennen in het zwemmen, maar sinds enkele jaren doet Jarno aan Cycling. Hij rijdt ook met een prothese en haalde ook al super mooie resultaten. Dit is ook de enige atleet waar ik echt meerdere trainingen heb mee meegedaan. Super rustige maar vooral gemotiveerde man. Hij zal helaas hij niet meedoen aan de Paralympics, maar toch vind ik hem hier het vermelden waard…

Over het wielrennen gesproken, zo zijn er meerdere geselecteerd voor de spelen. Dankzij G-Sport Vlaanderen en stad Leuven heb ik de kans gehad om op het Jeugdsportfeest enkele atleten uit enkele disciplines te ontmoeten. Maar op vlak van cycling heb ik het over Ewoud. Vooral zijn verhaal heeft mij toen op die dag echt geraakt. Hij deed vroeger triatlon maar door een medisch voorval aan zijn been, zag hij dat niet zitten om te zwemmen. Daarom koos hij voor wielrennen, en groeide uit tot een icoon in de ParaCycling op wereldniveau, waarbij hij al enkele Spelen achter de rug heeft en mooie medailles won…

Foto vanop de Jeugdsport dag in Kessel-lo i.s.m. G-Sport Vlaanderen en Stad Leuven

Ook andere sporten…

Op die Jeugdsport dag leerde ik ook de tafeltennisser Laurens kennen. Vele van jullie zullen hem ook wel kennen. Hij speelt ook op hoog niveau en dat met spastische ledematen. Voor hem heb ik ook super veel respect. Alsook leerde ik daar een rolstoelgolfster kennen. Zij doet buiten haar sport ook veel aan organiseren en het promoten van haar sport. Wat ikzelf ook probeer te doen voor G-Sport.

G-Sport Vlaanderen

Er is natuurlijk veel meer te vertellen over andere atleten. Zij verdienen ook veel aandacht en zullen er ook staan op de Paralympics. Ik kan niet iedereen benoemen maar je vind heel veel info over hun op de website van G-Sport Vlaanderen en daar kan je verder klikken op de pagina ‘Topsporters”, ook vind je daar of ze wel of niet geselecteerd zijn voor de spelen.

Ik wil ook echt G-Sport Vlaanderen bedanken voor al die mooie kansen waardoor ik veel atleten van het team heb kunnen ontmoeten. Zeker de moeite waard om hun socials en de socials van Paralympic team belgium te volgen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *