IMG_3487

Vrienden en familie… Zeer belangrijk voor mij

Normaal in de zomervakantie heb je heel mooi weer, maar dat is deze zomer (momenteel) wel anders. De mensen zijn het echt beu, en zelf voel ik het vooral doordat er minder makkelijk getraind kan worden. Dan maar soms alternatieve trainingen zoeken. Die vind ik gelukkig wel, doordat ik dan naar de fitness gaan om daar te gaan lopen, en natuurlijk in het zwembad zwemmen, dat is ook binnen.. Allemaal heel leuk en goed, maar buiten het fysieke is het ook belangrijk om mentaal scherp te bijven. Daar heb ik zelf ook soms last mee, en bij mij helpt het dan om iets te doen met familie en vrienden.

Vakantie

Het wordt een intressante en belangrijke tijd van het jaar, want eind deze maand staat mijn eerste 1/8ste triatlon op de planning. Alles achter elkaar (niet zoals op de Special Olympics) en helemaal alleen (geen team zoals ik al eens deed met onze zwemclub).
Zoals ik in de eerste alinea zei, het mentale is ook belangrijk, en daarom heb ik ook wat vakantie genomen. Samen met de familie naar Frankrijk. Super leuk gehad en veel sportieve activiteiten gedaan, van duiken tot zwemmen van wandelen tot hiken. Ook al waren sommige dingen echt wel een uitdaging we hebben het samen gedaan. En dan tussendoor veel rust en genieten…

Vrienden

Buiten die vakantie met de familie, heb ik ook veel gehad om af te spreken met vrienden. Iets gaan drinken of een dagje weg, het deed goed. Over mijn vrienden kan ik ook zeggen dat ze niet stil hebben gezeten. Ze hebben het ook druk met sporten en maken zich klaar voor volgend seizoen. Om te beginnen met Celine, zij heeft net gedaan met de examens en heeft nu vakantie. We maakten vorige week samen nog een paar video’s waarvan jullie binnenkort al een deeltje van kunnen zien. Sportief heeft ze al twee (!) nationale spelen van Special Olympics gedaan dit jaar, waarbij ze mooie medailles won. Nu dus voor haar vakantie. Binnenkort meer hiervan.
Sander, van TandemTeamDoublePower is zich ook aan het voorbereiden op volgend seizoen, waarbij hij nu zijn trainingen opvoert. En samen met zijn piloot de piste en de weg gaat doen. Buiten zijn sportverhaal, heb ik vooral veel aan hem. Succes voor hem en bedankt om er voor mij te zijn.
Dan hebben we nog Nina. Zij maakten enkele weken geleden een emotionele tocht door België voor ‘kom op tegen kanker’, je kan hier meer vinden over dat verhaal. Nina en Nelle (ook een zwemster) zorgen voor sfeer en dat is altijd leuk.

De steun is belangrijk

Ik ben zo is zo mensen vergeten, en als jullie mij goed kennen ben ik fan van elk mooi verhaal. Ook in de zwemclub van Leuven Aquatics heb ik veel aan hun.
Nu na de vakantie richt ik mij dus op de triatlon in Aarschot en Rotselaar.
Ook krijg ik vele berichtjes via sociale media daarover. Altijd leuk om te lezen dat er mensen iets hebben aan deze blog. Blijf dat ook gewoon doen. Ik luister graag naar feedback.

Tot snel,
Elias

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *